Rosbief in sjalotten tijmsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-12-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Rosbief
  • 1 pot rundvleesfond
  • 1 zak sjalotten
  • 1 zak tijm
  • 2 eetlepels honing
  • bakboter
  • olijfolie
  • aluminiumfolie

Bereiden

Maak een marinade van olijfolie en tijm, voeg naar smaak zout toe. Strijk dit om de rosbief. Boter in de pan en op een hoog vuur de Rosbief dichtschroeien. Daarna, afhankelijk van dikte, aanbraden tot de buitenkant lekker bruin is en binnenin nog rood. Intussen sjalotten schillen. Rosbief uit de pan nemen en in folie wikkelen. Sjalotten in overgebleven vet glazig aanfruiten, fond toevoegen en in laten koken. Evt. nog een restant tijm toevoegen. Honing, naar smaak, toevoegen en het geheel roeren. Rosbief korte tijd terug in de pan en serveren. Serveren met gebakken aardappelen die bestrooid zijn met paprikapoeder en tijm. Gemengde groeten (zak AH) er bij en je hebt een stevige maaltijd voor in de winter. Stevige rode wijn, bv. Undurraga Merlot er bij.

Materialen

Braadpan, snijplank, mes,

Bronvermelding