Menu
Brood : Tomaten, basilicum en geitenkaas(of feta) brood - Makkelijk en mooi
Ingrediënten
- 100 g boter + plus extra voor invetten
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout + veel zwarte peper
- 175 g geitenkaas, in blokjes (of feta)
- 175 g stevige kerstomaatjes, gehalveerd
- 15 g basilicum
- 100 ml melk
- 3 eieren
Bereiden
Verwarm oven voor op 180 graden. Beboter het cakeblik en leg eventueel een reep bakpapier op de bodem. (Niet nodig bij een anti aanbak vorm).
Doe het bakmeel, zout en peper in een kom en wrijf de boter erdoor tot het heel fijn verdeeld is.
Doe 100 g elk van de kaas en tomaatjes erbij en scheur de basilicum heel grof boven het geheel.
Klop de ieren los met de melk en roer kort om met het meelmengsel, tomaatjes etc. Schep in het cakeblik, strijk de bovenkant glad en bestrooi met rest van de kaas en tomaatjes.
Bak 45-50 minuten in de oven tot brood goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt. Kijk goed uit dat het geen gesmolten kaas is wat je test, maar het broodmengsel.
Laat het brood afkoelen en serveer in dikke plakken. Lekker bij soep.
- Kan 2 dagen worden bewaard in de koelkast, laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
- Kan ingevroren worden.
- Wil je het brood nog langer kunnen bewaren, vervang dan de verse tomaatjes door halve hoeveelheid ingemaakte tomaatjes. Laat ze eerst heel goed uitlekken.
- Voeg nog wat olijven toe of vervang de basilicum door 1 eetlepel tijm.
Eigen : Gemaakt met feta. Zorg dat tomaatjes zoveel mogelijk met snijkant naar boven liggen op de bovenkant. Snijd de kaas in niet al te kleine blokjes.
Materialen
Cakeblik inhoud ca. 900 g, reep bakpapier (Als je een broodvorm gebruikt, dan de hele vorm bekleden met bakpapier)