Gebakken zalmfilet met spinazie

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1kg verse spinazie
  • 2 stuks zalmfilet
  • 8 stuks middelgrote aardappelen
  • 4 sprietjes bieslook

Bereiden

Schil aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze vervolgens met een beetje zout, gaar. Laat aardappelen liever iets te lang, dan te kort koken. Was intussen de spinazie en giet spinazie in een grote pan, met een beetje water en zout. Zet pan op warmtebron en laat spinazie langzaam koken. Bestrooi zalmfilets met versgemalen peper en zout. Laat in een braadpan boter smelten (mag best iets royaler), en bak hierin vervolgens de zalmfilet goudbruin, aan beide kanten. Stamp aardappelen klein en giet er een scheutje melk bij en een klontje margarine (of beter: kookroom). Meng alles tot een smeuiige massa. Breng evt. op smaak met zout en peper. Giet spinazie af als deze kookt en laat goed uitlekken. Serveren: Leg op een groot bord ruimschoots spinazie. Leg schuin hierover de zalmfilets. Maak met twee eetlepels kleine bolletjes van de aardappelpuree en leg deze naast de spinazie/zalmfilet. Steek als garnering een paar kleine sprietjes bieslook op de puree-bolletjes.

Bronvermelding