Courgettesoep

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-11-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • blaadjes van paar takjes verse dragon
  • 3 kruimige aardappels in stukken
  • 2 kleine courgettes in kwart plakken
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 bosje waterkers
  • versgemalen zwarte peper
  • 125 gram demi creme fraiche

Bereiden

Kook de aardappels en de courgette gaar in de helft van de bouillon, voeg de waterkers toe en pureer het geheel. Schenk de soep terug in de pan en voeg nog zo veel bouillon toe dat een niet te dunne soep ontstaat. Warm nog even goed door zonder dat de soep kookt en breng op smaak met peper. Schep in koffiekopjes of glaasjes een theelepeltje demi creme fraiche en schep de warme soep erop. Maal er nog wat peper boven en garneer met de dragon. Serveer meteen.

Bronvermelding