Hummus

Anders, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-11-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • half bosje platte peterselie fijngesneden
  • 3 blikken kikkererwten (400 gram) uitgelekt
  • 3 el tahin
  • 3 tenen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • flink wat exra vierge olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2-3 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 bosje koriander fijngesneden

Bereiden

Pureer de kikkererwten met de tahin, de knoflook, het citroensap en een goede scheut olijfolie tot een glad, smeuig mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Strijk het mengsel uit over een lage schaal of een groot plat bord en zet tot een half uur voor gebruik koel weg. Breng vlak voor het serveren een topping aan van de pijnboompitten, het paprikapoeder en kruiden naar smaak en lepel er spiraalsgewijs olijfolie over. Heerlijk als dip bij warme pita's of grove stukken turks brood.

Bronvermelding