Menu
Aardappeltulband (life en cooking)
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 200 gram achterham
- 1 kilo aardapppels
- 5 eidooiers
- zout en peper
- nootmuskaat
- 100 gram bloem
- boter om in te vetten
- 2 eetlepels paneermeel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200C. Pel en snipper de uien en de knoflook.Snij de ham in blokjes.Schil de aardappels, rasp ze grof en druk goed uit in een theedoek.
Meng in een kom de aardappelrasp met de uien, knoflook, ham en eidooiers.Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat.
Roer beetje bij beetje de bloem erdoor en meng het tot een grof deeg.
Vet een tulbandvorm in en bestrooi het met paneermeel. Leg het deeg in de vorm en laat het middenin de oven in ca. 1 1/2 uur gaar worden. Strot de tulband op een schaal.
Materialen
Rasp, theedoek en tulbandvorm