Aardappeltulband (life en cooking)

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram achterham
  • 1 kilo aardapppels
  • 5 eidooiers
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 100 gram bloem
  • boter om in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C. Pel en snipper de uien en de knoflook.Snij de ham in blokjes.Schil de aardappels, rasp ze grof en druk goed uit in een theedoek. Meng in een kom de aardappelrasp met de uien, knoflook, ham en eidooiers.Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat. Roer beetje bij beetje de bloem erdoor en meng het tot een grof deeg. Vet een tulbandvorm in en bestrooi het met paneermeel. Leg het deeg in de vorm en laat het middenin de oven in ca. 1 1/2 uur gaar worden. Strot de tulband op een schaal.

Materialen

Rasp, theedoek en tulbandvorm

Bronvermelding