Menu
'De Speculaasbrokken die ook Echt naar Speculaas smaken' Makkelijk recept
Ingrediënten
- Maak zelf speculaasbrokken
- Lekker bij koffie en chocolademelk
Bereiden
300 g bloem, gezeefd
100 g donkere basterdsuiker
4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
175 g boter, in blokjes
25 g amandelen
Materialen:
keukenmachine
plasticfolie
bakpapier
Voorbereiden:
In keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen. Boter toevoegen en met behulp van pulseknop mengsel kort draaien. Al draaiend 2 el ijskoud water erbij schenken tot alle ingrediënten gemengd zijn. Deeg uit machine nemen, tot bal vormen, in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Bakpapier op bakplaat leggen, deeg erop leggen. Amandelen in deeg drukken. Bakplaat in midden van oven plaatsen en speculaas in 30-35 min. gaarbakken. Speculaas op rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.