'De Speculaasbrokken die ook Echt naar Speculaas smaken' Makkelijk recept

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • Maak zelf speculaasbrokken
  • Lekker bij koffie en chocolademelk

Bereiden

300 g bloem, gezeefd 100 g donkere basterdsuiker 4 eetlepels koek- en speculaaskruiden 175 g boter, in blokjes 25 g amandelen Materialen: keukenmachine plasticfolie bakpapier Voorbereiden: In keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen. Boter toevoegen en met behulp van pulseknop mengsel kort draaien. Al draaiend 2 el ijskoud water erbij schenken tot alle ingrediënten gemengd zijn. Deeg uit machine nemen, tot bal vormen, in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten. Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Bakpapier op bakplaat leggen, deeg erop leggen. Amandelen in deeg drukken. Bakplaat in midden van oven plaatsen en speculaas in 30-35 min. gaarbakken. Speculaas op rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.

Bronvermelding