Fruitige zuurkool met abrikoos

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 gram boter
  • 1 kilo kruimige aardappelen geschild
  • 1 zakje kruidenzuurkool uitgelekt (500 gram)
  • 75 gram gedroogde abrikozen in reepjes
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 grote (witte) uien in ringen
  • 1 eetl ketjap manis
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 150 gram geraspte extra belegen kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Vermeng de kruidenzuurkool met de abrikozenreepjes. Kook het zuurkoolmengsel in een laagje water ca. 15 min. en laat het uitlekken in een vergiet. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de uiringen zachtjes 5 min. Schep de ketjap en tomatenpuree erdoor en bak ze gaar in nogmaals ca. 5 min. Giet de aardappelen af boven een kom en stamp ze met zo veel van het kookvocht als nodig tot grove puree. Schep er de geraspte kaas door. Maak laagjes in de schaal van de puree, de uien en besluit met de zuurkool. Leg er wat klontjes boter op. Bak de schotel nog 10 min. in het midden van de oven.

Bronvermelding