Tilapiafilet met witte wijnsaus en groene asperges

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets
  • 1 citroen
  • 3 sneetjes oud witbrood
  • zout
  • vergemalen peper
  • 2 eiwitten
  • 25 gr boter
  • 2 sjalotjes
  • 400 ml droge witte wijn
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 200 ml kookroom
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 500 gr groene asperges
  • 3 eetl. olijfolie

Bereiden

Voorbereiding: Begin met de saus: pel de sjalotjes en snipper ze. Breng in een pan de wijn met de sjalot en peterselie aan de kook en kook dit op een hoge stand in ca. 10 minuten in tot nog een derde van de wijn over is. Wrijf intussen de tilapiafilets in met citroensap en laat ze even liggen. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) en doe het kruim over in een diep bord. Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en haal ze door het losgeklopte eiwit. Wentel de tilapiafilets door het broodkruim en druk dit goed aan. Zeef de ingekookte wijn boven een andere pan. Roer de kookroom en kerriepoeder erdoor en kook het geheel nog ca. 5 minuten tot een gebonden saus ontstaat. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm. Bereiding: Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges ca. 3 minuten. Voeg 50 ml water en zout en peper naar smaak toe en laat de asperges in nog 2-3 minuten gaar worden. Verhit de boter in een grote koekenpan, bak de tilapiafilets in ca. 6 minuten. Keer ze halverwege tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de basilicum door de asperges en schep ze op 4 borden. Rangschik de tilapiafilets erop. Schep de romige wijnsaus over de vis. Wijnadvies: Een frisse riesling uit de Elzas of een Duitse riesling classic maken het geheel extra lekker. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 27 g koolhydraten: 17 g kcal (kj): 439 (1844)

Materialen

staafmixer wok

Bronvermelding