Gepofte aardappel met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 35 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 2 eetl olijfolie of zonnebloemolie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetl pittige tomatenketchup

Bereiden

Voorbereiding; Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een sateprikker of vork. Leg de aardappelen in een cirkel in een platte magnetronschaal.Zet ze onafgedekt 8-10 minuten in de magnetron op 800 watten laat ze nog even nagaren. Verhit de olie in een wok of koekepan en bak hierin het gehakt rul.Snijd de paprika,zonder zaadjes,in miniblokjes. Maak knoflook schoon en hak het fijn. Voeg paprika,knoflook,zout,cayennepeper,en paprikapoeder,bij het gehakten bak dit nog 2-3 minuten mee. Bereiden: Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Druk ze iets verder open verdeel de gehaktvulling erover. Schep 1 eetlepel tomatenketchup op iedere gevulde aardappel en strooi de peterselie erover. Lekker met een groene salade

Materialen

borsteltje sateprikker of vork platte magnetronschaal wok of koekepan mesje

Bronvermelding