Bruine bonensoep van oma

Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 08-12-2022 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen
  • 1 grote prei, gehalveerd, in reepjes
  • 1 Groningse metworst, in halve plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 grote blikken bruine bonen, met vocht
  • 1 groot blik witte bonen, met vocht
  • 1 rookworst, in plakjes (of stukjes)
  • peper en zout

Bereiden

Hamlappen, prei, metworst en tomatenpuree in grote pan doen en bedekken met koud water. Aan de kook brengen en hamlappen in 30-45 minuten op laag vuur gaar koken. Hamlappen uit de pan nemen en klein snijden, weer terug doen in de pan. Bonen met vocht en de rookworst toevoegen en nog tijdje laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Dag later nog lekkerder natuurlijk.. Eigen: Ik maak het nu met dezelfde hoeveelheid krabbetjes, vlees blijft veel malser. Bot laat ik in de soep nadat ik het vlees in stukjes heb gesneden. Recept van mijn schoonmoeder, oma van mijn kinderen.

Bronvermelding