Aardbeien-kwark taart (favoriet bij kinderen)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 2 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Lange vingers
  • 0,5 liter slagroom
  • 2x 1 pond magere kwark
  • 1 pond aardbeienjam
  • 18 blaadjes gelatine (dr. oetker)
  • 1 bakje aardbeien

Bereiden

De slagroom opkloppen, maar niet te dik. Door de slagroom de kwark kloppen. De gelatineblaadjes in een laagje water laten weken. Vervolgens de blaadjes uit het water halen, uitknijpen, en in een pannentje op een zacht pitje tot de blaadjes vloeibaar zijn. Let op: niet koken! De jam door de slagroom roeren, vervolgens de gelatine er door heen roeren. De bodem van de springvorm bedekken met lange vingers. hierover heen het kwarkmengsel gieten. Afdekken met weer een laag lange vingers, en de taart decoreren met verse aardbeien. Voor serveren 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Materialen

Springvorm van doorsnede van 26 cm.

Bronvermelding