Chocolade-bitterkoekjestaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 50 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-05-2006 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 185 gram chocolade (goede kwaliteit)
  • 100 gram bitterkoekjes
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 stuks grote eieren
  • 125 gram slagroom of mascarpone

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de binnenkant van de springvorm dun in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Breek de chocolade in stukjes, en verkruimel de biterkoekjes. Smelt de chocola au bain marie. Roer de boter die op kamertemparatuur dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel. Roer met een garde of mixer een voor een de eieren door dit mengsel. Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten chocola toe. Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in circa 40-50 minuten gaar. Steek na 40 minuten een houten sate-pen in de taart om te controleren of deze gaar is. Als de pen er schoon uitkomt is hij gaar. Snijd de chocoladetaart los van de wand van de vorm en laat het 15 min. rusten. Verwijder dan de vorm en bestooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker. Serveer er eventueel lobbig geklopte mascarpone of slagroom bij.

Materialen

Springvorm van ongeveer 26 cm doorsnede

Bronvermelding