Mascarpone Brownies

Brood/sandwiches, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-05-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocola in stukjes
  • 150 gram roomboter
  • 250 gr bloem. gezeefd
  • 30 gr cacao gezeefd
  • 250 gr witte bastardsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram Mascarpone
  • 1 snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175C. Smelt de chocola au bain marie. Als de chocola gesmolten is voeg dan de zachte boter toe zodat die ook rustig kan smelten in het chocolademengsel. Meng de bloem met de cacao en de bastardsuiker en vanillesuiker en het zout tot een egale massa. Klop de eieren erdoor. Klop de mascarpone los en mix deze met de gesmolten chocola met boter en door het meelmengsel. Giet het beslag in een bakvorm. Bak in ongeveer 40-50 minuten gaar. Asl je kleine vormpjes gebruikt, bak ze dan af in ongeveer 12 tot max. 15 minuten. Wil je wat meer cakestructuur, bak de brownies dan op een lagere temperatuur van 150 C. Zo krijgt het beslag meer kans om te rijzen. Natuurlijk moeten ze dan wel wat langer bakken!

Materialen

bakvorm van ongeveer 24 cm doorsnede

Bronvermelding