Menu
Basboussa met gecondenseerde melk
Ingrediënten
- 1 Blikje Gecondenseerde melk
- 1 Ei
- 2 Koppen Griesmeel
- 1/4 Kop Zonnenbloemolie
- 1 Tl Bakpoeder
- 1 El Rozenwater of oranjebloesemwater
- 11/2 Kop Suiker
- 3 Koppen Water
- 1 El Oranjebloesemwater
- Sap van een halve citroen
Bereiden
Maak eerst een siroop: doe het water, suiker, oranjebloesemwater en citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Laat 15 koken tot het wat stroperiger wordt en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 180 graden celsius.
Meng de gecondenseerde melk met het ei, de olie en het oranjebloesemwater. Mix het griesmeel en de bakpoeder erdoorheen.
Giet het mengel in de vorm en bak in de oven, ongeveer 30 minuten tot de cake gaaren goudgeel is.
Giet direct uit de oven de siroop over de cake en laat verder afkoelen.
Materialen
Bakplaat ingevet met boter of olie en bestoven met bloem of bekleed met bakpapier, ca 20 x 30 cm.