Tomatensalade voor gourmet

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 theel. balsamicozaijn
  • 150 gram rucola of gemengde bladsla
  • 400 gram in partjes gesn. trostom. of gehalv. kerstomaten
  • 1 stuks bosui of sjalot in ringetjes gesneden
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. pesto

Bereiden

Leg op de rucola of de gemengde sla de in partjes gesneden trostomaten (of gehalveerde kerstomaatje) en in ringetjes gesneden bosui of sjalot. Sprenkel de dressing van olijfolie, pesto en balsamicoazijn over. Bestrooi de salade eens met geraspte Parmezaan of geschaafde Parmezaankrullen.

Bronvermelding