Menu
Albondigas met tomatensaus
Ingrediënten
- paprikapoeder
- 2 sneetjes witbrood
- 3 uien
- 700 g rundergehakt
- zout en peper
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 750 g rijpe tomaten
- 2 eetl tomatenpuree
- 2-3 eetl droge sherry
Bereiden
- Week voor de albondigas het witbrood in koud water
- Pel en snipper 1 ui
- Kneed het gehakt, de uisnippers, 1,5 tl zout, 1 tl peper, de eieren en
het uitgeknepen brood tot een gladde massa
- Rol van de massa met vochtige handen 24 gehaktballetjes
- Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een grote pan
- Bak de gehaktballetjes rondom 8 minuten op middelhoog vuur
- Pel en snipper ondertussen 2 uien en de knoflook
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes
- Verhit 2-3 eetlepels olie in een grote pan
- Fruit de ui en de knoflook
- Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe, bak ze kort mee
- Laat het geheel 10-12 minuten op middelhoog vuur koken
- Breng op smaak met sherry, zout, peper en paprikapoeder
- Verhit de gehaktballetjes in de saus en serveer ze
Materialen
Bevat per portie: 420 kcal 32 g eiwit 26 g vet 9 g koolhydraten Albondigas zijn Spaanse gehaktballetjes. Mochten er een paar overblijven dan kun je ze de volgende dag als lunch of tussendoortje eten.