Albondigas met tomatensaus

Anders, Buffet, 6 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 23-11-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • paprikapoeder
  • 2 sneetjes witbrood
  • 3 uien
  • 700 g rundergehakt
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 g rijpe tomaten
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 2-3 eetl droge sherry

Bereiden

- Week voor de albondigas het witbrood in koud water - Pel en snipper 1 ui - Kneed het gehakt, de uisnippers, 1,5 tl zout, 1 tl peper, de eieren en het uitgeknepen brood tot een gladde massa - Rol van de massa met vochtige handen 24 gehaktballetjes - Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een grote pan - Bak de gehaktballetjes rondom 8 minuten op middelhoog vuur - Pel en snipper ondertussen 2 uien en de knoflook - Was de tomaten en snijd ze in blokjes - Verhit 2-3 eetlepels olie in een grote pan - Fruit de ui en de knoflook - Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe, bak ze kort mee - Laat het geheel 10-12 minuten op middelhoog vuur koken - Breng op smaak met sherry, zout, peper en paprikapoeder - Verhit de gehaktballetjes in de saus en serveer ze

Materialen

Bevat per portie: 420 kcal 32 g eiwit 26 g vet 9 g koolhydraten Albondigas zijn Spaanse gehaktballetjes. Mochten er een paar overblijven dan kun je ze de volgende dag als lunch of tussendoortje eten.

Bronvermelding