'3 x tapa - pinxto' Heerlijke spaanse hapjes

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 24-11-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Montadito de sobrasada con miel (sobrasada met honing) 4 sneetjes landbrood 100 gr. sobrasada 1 eetlepel honing Verwarm in een steelpan op een laag vuur de sobrasada. Wanneer hij het vet loslaat, giet deze af en vermeng met de honing. Roer alles goed door elkaar en besmeer hiermee de sneetjes brood. Laat een paar minuten gratineren in de oven. Montadito de sobrasada gratinada a las finas hierbas (sobrasada gegratineerd met kruiden) 4 sneetjes landbrood 100 gr. sobrasada 2 lenteuitjes of wat bieslook oregano rozemarijn 50 gr. geraspte parmezaanse kaas Besmeer de sneetjes brood met de sobrasada. Bestrooi met de in julienne gesneden lenteui of fijngesneden bieslook, oregano en rozemarijn. Strooi hierop de parmezaanse kaas en gratineer in de oven tot de kaas een beetje geroosterd is. Serveer warm. Nog een lekker receptje: Sobrasada met kwarteleitjes paar sneetjes stokbrood sobrasada kwarteleitjes peper en zout Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin. Bak de kwarteleitjes in een koekenpan. Besmeer de broodjes met sobrasada en leg daarop een nog warm gebakken kwarteleitje. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bronvermelding