'Zelfgemaakte broodje Bapao' Voor 12 heerlijke broodjes

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 pak koopmans witbrood 500 gr gehakt 3 uien gesnipperd 2 teen knoflook gesnipperd 2 eetl suiker voor de vulling 1 prei klein gesneden 1 eetl sambal naar smaak ketjap manis naar smaak alufolie of bakpapier 3 eetl suiker voor het deeg VULLING Braad het gehakt tot het gaar en kruimig is.Voeg de ui en prei toe,als dit gaar is de rest toevoegen.Nu lekker laten sudderen tot alles gaar is, laat uitlekken in een vergiet zodat het vocht eruit gaat. DEEG; Maak de broodmix volgens aanwijzing en voeg daarbij de suiker toe.Dit goed kneden en laten rijzen.Na het rijzen er 12 bolletjes van draaien, deze 15 min laten rijzen.Ondertussen kan je van alufolie of bakpapier rondjes of vierkantjes maken van 8 cm doorsnede,deze heb je nodig om te voorkomen dat het broodje aan de pan plakt. Het vullen doe je door middel van, het bolletje deeg in de hand nemen, en deze met de andere hand een plat maken en een beetje uitrekken.Zorg ervoor dat het broodje wel heel blijft en er geen vet aan de rand komt, deze wil dan niet meer plakken.Doe er ca 1 a 1 1/2 eetl vulling in en vouw het broodje dicht,zorg dat het broodje goed dicht is.Leg onder het broodje een stuk folie of papier.Dit kan nu gestoomd worden.Hoeveel per keer is afhankelijk van de grootte van je stomer.Het broodje moet 15 min stomen, ongeacht hoeveel broodjes je erin hebt.Na het stomen kun je ze opeten, maar je kan ze ook in de vriezer leggen.Om op te warmen kan je ze weer stomen of de magnetron gebruiken. Tip van de Indische oma jeanny80 op smaak maken met. 2 ui fruiten, 2 flinke tenen knoflook, een th lepel 5 spices powder, halve th gember, 1 th vetsin, 2 th suiker en een flinke scheut ketjap manis. Sambal (brandal) evt voor extra pedis!

Bronvermelding