Appels (gebakken) met kaneelijs

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2013 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 appels (bijv. Elstar)
  • boter
  • 50 gr donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • kaneelijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de appels, droog ze af, halveer ze en verwijder het klokhuis. Vet de ovenschaal dik in met boter en leg de appelhelften erin met de bolle kant naar beneden. Meng suiker en kaneel en bestrooi het snijvlak van de appels ermee. Verdeel 25 gr in kleine stukjes gesneden boter erover. Bak de appels circa 30 minuten; bedruip ze regelmatig met het vrijgekomen vocht. Serveren met kaneelijs.

Materialen

ondiepe ovenschaal

Bronvermelding