Menu
Aardappeltaart uit Italië
Ingrediënten
- 125 gr mozzarella
- 125 gr gerookte kaas (zo mogelijk mozzarella)
- 125 g gr geraspte pecorino
- 150 gr parmaham, fijngesneden
- 1 kilo niet te kruimige aardappels
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 eetlepels roomboter
- 2 grote eieren
- vers wit broodkruim of paneelmeel
- 6 takjes peterselie
- zout & peper
Bereiden
Snijd beide soorten mozzarella in kleine blokjes en meng de olie en zout & peper erdoor.
Snijd de geschilde aardappels in blokken en kook ze gaar.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de springvorm in met 1 eetlepel boter.
Strooi broodkruim in de vorm.
Laat de afgegoten aardappels op het vuur uitdampen, stamp ze fijn en meng er 5 eetlepels boter, de pecorino, parmaham, eieren, peterselie en peper & zout naar smaak door.
Duw iets meer dan de helft van het aardappelmengsel op de bodem en tegen de wand van de vorm aan. Schep het kaasmengsel in de vorm en dek af met de rest van de aardappel. Strijk het oppervlak glad.
Verdeel de rest van broodkruim/paneermeel erover en verdeel er twee eetlepels boter over.
Bak de taart in 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat hem uit de oven iets afkoelen.
Materialen
springvorm van 26 cm doorsnee