Menu
Appelmuffins (van Cees Holtkamp)
Ingrediënten
- zie onder bereiding
Bereiden
- 1 ei
- 125 g suiker
- zakje vanillesuiker
- 80 g zonnebloemolie
- 250 g dikke yoghurt
- 1/2 tl zuiveringszout
- 8 g bakpoeder
- 250 g bloem
- mespunt zout
- 250 g appel, in blokjes
- 1/2 citroen, uitgeperst
Verwarm oven voor op 180 graden, zet de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Klop het ei met de suiker en vanillesuiker luchtig. Roer de olie en yoghurt erdoor. Spatel daarna het zout, zuiveringszout, bakpoeder en bloem erdoor. Meng de appel met het citroensap en schep door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes en bak ze in ca. 25 minuten gaar.
Materialen
papieren cakevormpjes, muffinbakblik