Menu
'Biefstuk van de haas of hertenbiefstukjes met champignonsaus' Kerst recept
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Ingrediënten
4 eetlepels boter
2 sjalotten, fijngesnipperd
150 gram paddenstoel melange, in plakjes
100 ml droge witte wijn
250 ml wildfond (pot 400 milliliter)
100 ml slagroom
2 eetlepels aardappelzetmeel
4 kleine biefstukjes à 100 gram (of hertenbiefstukjes) op kamertemperatuur
zout
peper
Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan. Fruit de sjalot 5 minuten zonder te kleuren en pers de knoflook er bovenuit.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Blus de paddenstoelen met de witte wijn en laat inkoken tot de wijn bijna verdampt is.
Haal 2/3 van de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart.
Voeg de wildfond toe aan de wijn en de resterende paddenstoelen en laat ca. 5 minuten koken. Voeg de room to en kook nogmaals 5 minuten. Voeg dan de overige paddenstoelen toe.
Roer dan om de saus te binden de aardappelzetmeel los met 2 eetlepels water en voeg het toe aan de saus.
Bestrooi de biefstukjes met peper en zout.
Verhit in een koekenpan de resterende boter, laat uit bruisen en bak de biefstukjes op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Temper het vuur en bak de biefstukjes ca 5 minuten verder (afhankelijk van de dikte. Laat even rusten onder aluminiumfolie