Gebakken spitskool

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 spitskool (fijngesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 el sambal
  • 1 tl laos
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djintan
  • 1 bouillonblokje
  • olie

Bereiden

Fruit ui, knoflook en kruiden in de hete olie, tot de uien glazig zijn. Voeg sambal toe en bak even mee. Voeg de fijngesneden spitskool beetje bij beetje toe, tot de kool een beetje slinkt. Voeg bouillonblokje toe en een beetje water. Laat met deksel op de pan even stoven tot de kool gaar is. Lekker met witte rijst bij Indisch eten.

Materialen

hapjespan met deksel

Bronvermelding