Aardbeien met yoghurt en caramel

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 2 el grand marnier
  • 100 gram fijne basterdsuiker
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • 100 gram mascarpone

Bereiden

Snijd de aardbeien in plakken, schep om met het sap en de Grand Marnier en verdeel over de glazen. Doe de suiker in een pannetje met dikke bodem en voeg twee eetlepels water toe. Zet een bak water klaar. Laat op middelhoog vuur koken tot de kleur goudbruin in en de suiker gekaramelliseerd. Haal de pan meteen van het vuur, want de suiker brandt nog na door de hoge temperatuur en kan bitter worden. Dompel de bodem van de pan daarom meteen in een bak met water. Meng yoghurt en mascarpone en verdeel over de glazen. Giet karamel over glazen en zet 1 uur weg in de koelkast.

Materialen

Glazen

Bronvermelding