Kipragout met gebakken aardappels

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 3 kipfilets
  • 1 pot kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • 50 gram bacon
  • 20 gram boter
  • 1 el creme fraiche
  • peper
  • aardappels

Bereiden

Snijd de aardappels in blokjes en bak deze in een koekenpan. Doe de boter in een grote pan en bak hierin de bacon. Snijd de kipfilet in stukjes. Schep de bacon eruit en leg het op een bord. Bak de stukjes kipfilet rondom goudbruin. Snijd de kastanjechampignons in grove stukken. Doe de champignons bij de kipfilet. Bak ze ongeveer 4 minuten mee. Doe de bacon erbij. Bak dit nog 2 minuten. Strooi de bloem erover, schep het allemaal goed door. Bak dit 2 minuten. Doe de bouillon erbij (zonder het vlees uit de pot) breng het aan de kook en laat dit ongeveer 8 minuten sudderen. Doe op het laatst de creme fraiche erbij. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Serveer met de gebakken aardappels.

Bronvermelding