In de schil geroosterde aardappels

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 29-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • olijfolie

Bereiden

1. Boen de aardappels goed schoon onder koud stromend water. Nieuwe aardappels - met dunne schil- zijn perfect hiervoor. (ook aardappels met een rode schil doen het goed in de oven) 2. Dep de aardappels droog en snijd ze in kleine stukken of parten. Kook ze eventueel 5-8 minuten voor. Ze kunnen ook rauw de oven in; de roosterijd wordt dan 15-30 minuten langer. 3. Schep de aardappels in een bakblik of braadslede om met zoveel olijfolie dat ze allemaal mooi glanzen. 4. Zet de aardappels ongeveer 45 minuten in de oven (200 graden) en schep ze halverwege de baktijd nog om met wat rozemarijnnaaldjes. Variatietips -rooster aardappels in olie met een smaakje, zoals citroenolie of knoflookolie. -Meng gedroogde kruiden door de olijfolie, zoals tijn of oregano -Rooster ook eens hele krieltjes in de schil.

Materialen

bakblik of braadslede

Bronvermelding