GROENTE: * Olijventartaar met tuinbonentaartje

Hartige Taarten, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 105 minuten,

Laatst aangepast: 02-02-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde tuinbonen (Turkse Winkel)
  • 120 g ui
  • 20 kalamata-olijven
  • 20 nocellara del belice-0lijven
  • 2 eieren
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • venkelkruid
  • bloem
  • boter
  • extravergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

Week de tuinbonen 24 uur. Giet ze af en kook ze in ongeveer 1 uur in 1 liter waer met de ongepelde knoflooktenen. Roer vaak door en haal de pan van het vuur als de tuinbonen tot puree zijn gekookt. Verwijder de knoflook en voeg de eieren, zout en peper toe. Vet de bakvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel de puree over de vormpjes en zet de vormpjes 22-23 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de oven enlaat ze ca 5 minuten rusten voordat je ze uit de vormpjes haalt. Snijd de ui in dunne partjes.Doe de ui in een koekenpan met 2 el olie, 1 juslepel water en wat zout en kook hem 12-13 minuten tot hij zacht is. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Doe 6 el olie, de olijven, een grof gehakt bosje venkelkruid en een stukje citroenschil in een steelpannetje. Zet de pan ca 1 minuut op het vuur. Voeg het sap van een halve citroen toe en laat afkoelen. Serveer de tuinbonentaartjes met de ui erbovenop enmaak af met de olijven.

Materialen

4 bakvormpjes (8 cm doorsnee, 5,5 cm hoog) Oven 180 graden C.

Bronvermelding