Gamba's in knoflookroomsaus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook (liefst verse)
  • kopje olijfolie
  • peper/zout
  • italiaanse kruiden (vers of diepvries)
  • 500 gram gamba's (liefst rauw, maar voorgekookt mag ook)
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bakje champignons
  • 3 eetlepels fijngesneden prei (zakje, voorgesneden)
  • geraspte kaas
  • 1 flesje kookroom

Bereiden

De onderkant van de bol knoflook afsnijden zodat je de teentjes kunt zien. In een steelpan een laagje olie doen en hierin de bol knoflook. Warm laten worden en ongeveer 15 minuten zachtjes laten verwarmen. PAS OP DAT DE OLIE NIET TE HEET WORDT WANT DAN VERBRANDT ALLES In ieder geval moeten de de buitenste rand tenen zacht zijn. Dan de bol uit de olie halen en even iets laten afkoelen. 3 tot 5 eetlepels olie uit de steelpan overdoen in een koekepan. Zachtjes aanzetten op laag vuur. De gamba's goed droogdeppen met keukenrol en in de koekepan in 3 tot 5 mimuten rose laten worden. Beetje zout en peper toevoegen. Klaar zover. De tenen knoflook uit de bol drukken en fijn prakken met een vork. Je hebt in ieder geval 5 tenen nodig, maar het mag meer zijn. Dit fijngeprakte knoflook weer in de olie in de steelpan opwarmen. Hieraan in blokjes gesneden paprika toevoegen Dan de fijngesneden prei toevoegen. Dan de champignons toevoegen Dan de italiaanse kruiden en een beetje peper en zout naar smaak. Dit alles ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen. Af en toe doorroeren. Je kunt een beetje witte wijn of citroensap erbij doen maar hoeft niet. Dan kunnen de gamba"s erbij. Daarna kookroom erbij doen tot je vindt dat het genoeg is. Je kunt nog een handjevol geraspte kaas erdoor roeren maar hoeft niet. De vuurvaste schaaltjes insmeren met boter. Daardoor krijg je ze naderhand goed schoon en bakt niets aan. Dan de schaaltjes vullen en bestrooien met geraspte kaas. 15 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden en kaar is kees. Eet smakelijk

Materialen

steelpan; koekepan; ovenschaaltjes

Bronvermelding