Soep: Linzensoep uit India: Urad dalsoep

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 02-12-2011 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • arachideolie
  • 1 kleine ui, gepeld, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geschild, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine boogjes
  • 1 stukje verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
  • 1 eetl garam masala
  • 5 dl kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gr urad dal cq. oranje linzen
  • 2 stuks limoenen
  • vers korianderblad

Bereiden

* Verwarm op matig vuur de olie in de pan. * Voeg ui, knoflook, selderij en gember toe en een snufje zout toe . Laat 5 minuten fruiten. * Zet het vuur hoger en voeg de garam toe tot het flink ruikt. * Voeg kokosmelk, bouillon en peulvruchten toe en breng aan de kook. * Laat 30 à 40 minuten koken tot de dal of linzen gaar zijn. * Afsmaken met peper, zout en limoensap. * Bestrooien met vers korianderblad. . Serveren: in kommen met een boterham met pindakaas.

Materialen

pan

Bronvermelding