Menu
Soep: Linzensoep uit India: Urad dalsoep
Ingrediënten
- arachideolie
- 1 kleine ui, gepeld, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geschild, fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij, in kleine boogjes
- 1 stukje verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
- 1 eetl garam masala
- 5 dl kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 200 gr urad dal cq. oranje linzen
- 2 stuks limoenen
- vers korianderblad
Bereiden
* Verwarm op matig vuur de olie in de pan.
* Voeg ui, knoflook, selderij en gember toe en een snufje zout toe
. Laat 5 minuten fruiten.
* Zet het vuur hoger en voeg de garam toe tot het flink ruikt.
* Voeg kokosmelk, bouillon en peulvruchten toe en breng aan de kook.
* Laat 30 à 40 minuten koken tot de dal of linzen gaar zijn.
* Afsmaken met peper, zout en limoensap.
* Bestrooien met vers korianderblad.
.
Serveren: in kommen met een boterham met pindakaas.
Materialen
pan