Boeuf Stroganoff

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg runderfilet
  • 1 el franse mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 flinke tl scherpe paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • boerenboter
  • 500 gram wilde paddestoelen of champignons

Bereiden

Meng mosterd, honing, zout, paprikapoeder, peper en 1-2 el heet water tot een dikke pasta. smelt wat boter (die mag een krachtige smaak hebben) in een pan met dikke bodem en bak de uier er 5 minuten in op getemperd vuur. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 5 minuten meer. Laat het mengsel vervolgens afgesloten 15 minuten sudderen (giet er zonodig een scheutje wodka, witte wijn, bouillon of water bij). Snijd het vlees in dunnen plakken en vervolgens in reepjes. Verhit wat boter met olie in een koekenpan en bak het vlees op hoorvuur aan alle kanten bruin. voeg het toe aan het paddestoelmengsel, kruid het gerecht naar smaak met extra zout, paprikapoeder en peper en roer de room erdoor. Laat deze niet koken maar wel doorwarmen. Serveer bij aardappelpuree of rijst.

Bronvermelding