Anti pakjes curry

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 03-12-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr bruine basmatirijst
  • 400 gr kip (biologisch)
  • 2 gepelde uien
  • 4 gepelde tenen knoflook
  • 2 el. sambal
  • 1/2 thl komijnzaad
  • 1 thl korianderzaad
  • 1 thl sesamzaad
  • 3 kruidnagels
  • 6 peperkorrels
  • 1/4 kaneelstokje
  • 3 groene kardemompeulen
  • 1 stukje gemberwortel 2 1/2 cm, ontveld
  • 2 tomaten, ontveld en fijngehakt
  • 1/2 thl garam masala
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr creamed coconut

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kip in grove stukken. Doe de ui t/m gember in de beker van de staafmixer en pureer met evt. wat water tot een gladde pasta. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en roerbak de pasta 5 min. Voeg de kip toe en roerbak nog 5 min. Doe de kokos en de tomaat en 1dl kokend water erbij en breng aan de kook. Doe er 1 thl zout bij. Laat 20 min pruttelen op een zacht pitje. Doe de garam masala en evt. wat azijn erbij. Serveren met de rijst.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding