Amerikaanse Cupcakes

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 22 minuten,

Laatst aangepast: 04-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 270 gram bloem
  • 265 gram suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 95 gram wajang boter
  • 240 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 grote eieren

Bereiden

Verhit de oven tot 175 Celcius Doe de cupcake vormpjes in een bakvorm voor cupcakes Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Smelt de boter in de magnetron tot deze vloeibaar is. Voeg melk, vanille essence en gesmolten boter toe en klop op medium snelheid voor 1 minuut met de mixer. Maak de rand schoon met een spatel. Voeg eieren toe en klop 1 minuut op medium snelheid met de mixer. Maak de rand schoon met een spatel. Klop nog 1,5 minuut op volle snelheid met de mixer tot alles goed gemengd is. Doe het beslag in de cupcake vormpjes tot ongeveer 2/3 gevuld. Bak 20-25 minuten totdat een tandenstoker droog uit de cakejes komt. Laat 5 minuten afkoelen en haal de cupcakes daarna uit de grote vorm. Laat afkoelen op een rekje om ze daarna eventueel te versieren.

Bronvermelding