Menu
Cheesecake to go
Ingrediënten
- 1 ei
- 250 gram zachte roomkaas (mon chou)
- 125 mL crème fraîche
- 2 el citroenrasp
- 7 biscuitjes
- 50 gram roomboter
- 1 kopje kristalsuiker
- poedersuiker
- 8 el frambozenjam
- 8 soufflékommetjes
Bereiden
Vet om te beginnen de soufflékommetjes in met een beetje roomboter en bestrooi de boter met een laagje suiker. Verkruimel vervolgens de biscuitjes door ze in een theedoek te wikkelen en met een koekenpan kapot te slaan, of maal ze fijn met behulp van de keukenmachine. Verhit de roomboter in een pannetje en meng met de koekkruimels. Vul de kommetjes met het koekmengsel en druk stevig aan met een lepel. Zet een kwartiertje apart in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden. Doe nu de roomkaas, crème fraîche, citroenrasp, suiker en het ei in een beslagkom en maal met een mixer tot een egaal mengsel ontstaat. Voeg eventueel maïzena toe. Vul de kommetjes tot iets onder de helft en schep er een eetlepel frambozenjam bovenop. Vul dan de kommetjes op met de rest van het mengsel tot ongeveer een centimeter onder de rand. Zet 35 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Haal de cakes voorzichtig uit de kommetjes en bestuif met poedersuiker.