GEBAK: * Cake: * Bananencake

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 29-12-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zie bereiden

Bereiden

Voor de cake: 100 gram pecannoten 125 gram roomboter 175 gram bruine basterdsuiker 2 eieren 3 overrijpe bananen (300 gram) 225 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel baksoda 150 ml zure room 2 eetlepels bruine rum verder nodig: cakevorm, ingevet met boter en bestoven met bloem voor het glazuur: 50 gram boter 125 gram poedersuiker 1 overrijpe banaan 1 theelepel citroensap 100 ml zure room 1 - 2 eetlepels bruine rum 9 pecannoten Verwarm de oven op 180 graden. Rooster de pecannoten een minuut of 8 op een bakplaat in de oven. Laat afkoelen en hak grof. Mix de boter, basterdsuiker en een snuf zout tot een lichte crème. Voeg, al mixend, een voor een de eieren toe. Prak de gepelde bananen fijn. Meng de moes en zure room door de eiervla. Zeef meel en baksoda boven de beslagkom en mix glad. Voeg op het laatst de pecannoten en rum toe en schep nog eenmaal om. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Smelt voor het glazuur de boter in een steelpan en roer de poedersuiker erdoor. Prak de banaan en besprenkel met wat citroensap. Roer de geprakte banaan samen met de zure room door de boter. Voeg naar smaak rum toe. Laat het glazuur goed afkoelen, liefst in de koelkast. Haal de cake uit de oven, stort hem voorzichtig op een rooster en laat afkoelen. Schenk of spatel het glazuur over de cake en versier met hele pecannoten. PS: De cake op de foto is gemaakt met walnoten in plaats van pecannoten. Eenvoudig omdat de pecannoten op waren. Is net zo lekker.

Bronvermelding