'Advocaattaart' Deze heerlijke advocaat taart komt gegarandeerd op Ik heb hem al een paar keer gemaakt hij was zo op

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-12-2020 | 89 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2a3 pakjes lange vingers(grote)

Bereiden

2a3 pakjes lange vingers(grote) 250 gram boter(geen margarine!!) 150 gram witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 2 dl melk 1 a 2 glaasjes rum(LET OP MET DE STERKTE!! de ene rum is sterker dan de andere) 1 fles advocaat Mix de boter, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker 10min door elkaar. Doe dan de melk met de rum in een schaaltje en roer het goed door elkaar. Doop dan(DOPEN niet weken) de lang vingers in het melk/rum mengsel. Leg de in de melk/rum gedoopte lange vingers in een bakvorm. Deze hoeft niet ingevet te zijn, ook bakpapier is niet nodig. Bedek heel de bodem goed met lange vingers en doe dan 1/3 deel van de crème op de laag lang vingers. Herhaal dit 3x. Je hebt nu 3 lagen lange vingers en 3 lagen crème. De laatste laag crème zit op de bovenkant van de taart de lange vingers zijn dus niet zichtbaar meer. Dan komt bovenop de crème de advocaat. Giet een deel uit de fles en strijk het uit over de bovenkant van de taart. De dikte maakt niet zoveel uit. U kunt de dikte bepalen naar uw smaak. Dek de taart nu af met aluminiumfolie en laat het 24uur in de koelkast opstijven. (het kan ook zijn dat hij een paar uur eerder stijf genoeg is) Serveertips Het is een erg machtige taart dus snij er niet te grote stukken van.

Materialen

Schaaltje/kommetje koelkast springvorm/bakvorm mixer

Bronvermelding