Allerlekkerste erwtensoep met weinig vlees en geen e nrs

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 150 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr groene erwten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gr biol. spekreepjes
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm, rozemarijn en salie
  • ketoembar, djinten
  • zwarte peper uit de molen
  • 20 gr zout
  • 1 kleine selderijknol
  • 1 grote winterwortel
  • 1 middelmatige prei
  • 1 flinke aardappel

Bereiden

Was de erwten, zet ze 8 uur in de week in 2 liter water. Doe dan ui t/m zout erbij, breng aan de kook en laat 2 uur op een zacht pitje koken. Was en schil de groente en snipper ze , met een scherp mes of met de minifrietjesrasp. Doe de groente bij de soep en laat nog een half uur koken. Roer af en toe flink door. Zoals bekend de volgende dag nog veel lekkerder, vries eventueel een deel in.

Materialen

minifrietjesrasp grote, zware pan

Bronvermelding