Paas charlotte met sinasappel en witte chocolade

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 5 sinasappels (biologisch)
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 200 gram witte chocolade, fijn gehakt
  • 2,5 deciliter slagroom

Bereiden

Boen de sinaasappels schoon en droog ze. Rasp het oranje deel van de schil van 2 sinaasappels fijn af. Pers alle sinaasappels uit. Meng het sap met rasp en breng het in een steelpan aan de kook. Kook het sap tot ± 2 dl in. Laat intussen de gelatine in ruim koud water ± 5 min. weken. Neem het ingekookte sap van het vuur, knijp de gelatine goed uit en laat deze dan in het sap oplossen. Voeg de chocolade toe en laat onder regelmatig roeren smelten. Laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt. Zet de lange vingers rechtop langs de wand van de vorm, tegen elkaar aan, met de suikerkant buiten. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het chocolade-sinaasappelmengsel. Vul de vorm met de mousse, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast in ± 3 uur opstijven. Snijd evt. uitstekende koekjes netjes bij en stort de charlotte op een mooie schaal. Bind voor een extra feestelijk effect een mooi lint om de charlotte.

Materialen

Charlotte vorm (1 liter) plasticfolie mixer pannetje mooi lint

Bronvermelding