Hartige cake

Hartige taarten, Brunch, 12 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 23-05-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 220 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 st eieren
  • 1 dl olijfolie
  • 4-5 el droge witte wijn
  • 200 gr ham in reepjes
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • 100 gr gedr.tomaten in olie, fijngesneden
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout, peper

Bereiden

Meng in een kom bloem en gist en klop de eieren, olie en wijn erdoor tot een glad beslag. Voeg ham, kaas, tomaten, pijnboompitten, tijm en wat zout en peper naar smaak toe. Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook de folie in. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 35-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Controleer de gaarheid door met een sateprikker er in te prikken, als die droog uit de cake komt is de cake goed. Laat de cake op een rooster afkoelen (wel uit de cakevorm en folie halen anders wordt de cake slap).

Materialen

mengkom, cakevorm, aluminiumfolie, oven

Bronvermelding