Menu
Sperciebonenschotel
Ingrediënten
- 450 gr sperciebonen
- 1 grote ui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 500 gr rundergehakt
- 1 blik gepelde tomaten
- peper, zout
- 1 theelepel thijm
- aardappelschijfjes
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel boter
Bereiden
In een pan met weinig water en zout de bonen in ca. 10 min. bijna gaar koken. In een vergiet uit laten lekken. De ui snipperen en fruiten, knoflook erbij en gehakt toevoegen en ong. 5 min meebakken. Intussen tomaten laten uitlekken en ong. 3 eetlepels vocht opvangen. Thijm, tomaten en het vocht door het gehaktmengsel roeren. In de ovenschaal: Bonen, gehaktmengsel, aardappels dakpansgewijs erop. Paneermeel en kaas door elkaar mengen en over de aardappels strooien. Boter er in stukjes op. In 200 graden voorverwarmde oven goudbruin laten worden.