Menu
Appeltaartjes met noten, pijnboompitten en nougatsaus
Ingrediënten
- bloem
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
- 3 stevige, wat zure appels
- sap van 1 citroen
- 120 gr suiker
- 40 gr honing
- 60 gr boter
- 40 ml slagroom
- 80 gr walnoten
- 80 gr rozijnen
- 80 gr pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden. Ontdooi het bladerdeeg en snijd uit elk plakje een zo groot mogelijk rondje. Vet de taartvormpjes in, bestuif dun met bloem en bekleed de vormen met de deegrondjes. Prik met een vorm gaatjes in de bodem. Knip royale stukjes bakpapier om de vormen te bedekken. Druk het papier op het deeg en vul met blinde vulling (rijst of overjarige peulvruchten). Bak de taartjes 20-25 min. in het midden van de oven. Schil de appels, snijd ze in stukjes en schep ze om met wat citroensap. Verwarm de suiker met de honing in een pan op matig vuur. Neem de pan van het vuur als de suiker en de honing bruin kleuren. Voeg al roerend de boter en de slagroom toe. Laat alles nog 5-7 min. zachtjes koken. Voeg na elkaar de noten, rozijnen, appel en pijnboompitten toe. Laat het mengsel iets afkoelen en vul hiermee de taartbakjes.
Eet als gebak of als toetje.
Materialen
kleine taartvormen van 10 cm doorsnede