Bietensalade met kappertjesdressing

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr. gekookte bieten, ontveld
  • 200 gr. gerookte forelfilet, in dunne reepjes
  • 4 theel. zure room
  • Voor de dressing:
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 takjes dille (fijngehakt) en wat voor de garnering
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. olijfolie, extra vergine
  • 1 eetl. balsamicoazijn

Bereiden

Bereiden: Snijd de bieten in heel dunne plakken en verdeel ze over 4 borden. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel hier de bietenplakjes mee. Verdeel de reepjes forel erover. Garneer elk bord met wat mooie plukken dille en een theelepel zure room. Lekker met geroosterd brood.

Bronvermelding