Pasta Caprese

Pasta, Bijgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-06-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 20 gr verse basilicum
  • 1 bol mozarella
  • 200 gr gnocci

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de verse pasta in een diep bord. Pureer de tomaten met knoflook en zout en peper. Giet het mengsel over de pasta (hoeveel hangt af van je eigen smaak). Kook de pasta in 5 min gaar in de magnetron met een deksel afgedekt. Snij de bol mozarella in plakken en verdeel over de 2 borden en gooi hier wat olijfolie overheen. Zet beiden borden in de voorverwarmde oven en als de mozarella is gesmolten is het gerecht klaar. De basilicum blaadjes er over heen en serveren maar.

Materialen

Oven + Diep bord wat in de oven kan + pureer machine (staafmixer)

Bronvermelding