Menu
Lavendelsiroop, van Seasons Frankrijk
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 2 eetl. lavendelzaadjes
- 1 eetl. citroensap
- 300 gram suiker
Bereiden
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng een pan met 250 ml. water met vanillestokje en lavendelzaadjes tegen de kook aan en laat dit 10 minuten zachtjes trekken.
- Roer het citroensap en de suiker erdoor.
- Los de suiker al roerende op en laat de siroop dan nog 2 tot 3 minuten doorkoken.
- Zet een schone fles of pot op een theedoek, zodat het glas niet door het grote temperatuurverschil kapot springt. Neem het vanillestokje uit de pan en leg het in de fles of pot.
- Schenk de hete siroop, (door een trechter) in de fles of pot.
- Wilt u liever geen lavendelzaadjes in de siroop, zeef het vocht dan na het trekken.
- Sluit direct af en laat de siroop afkoelen.
Lekker over ijs en Griekse Yoghurt.
Materialen
Schone fles of pot, evt. trechter