'4 Heerlijke ITALIAANSE hapjes'

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1. Vijgen met gorgonzola en amandel - Snijd 3 verse vijgen in vieren. Verdeel daarover 75 gram - Rooster 2 eetlepels amandelen. Zet de vijgen met de kaas 30 sec. onder de grill tot de kaas gesmolten is. - Verdeel de amandelen en sprenkel een beetje honing erover. Serveer met kleine vorkjes of prikkers. 2. Geitenkaastaartjes met kerstomaat (vegetarisch) - Laat 3 lapjes diepvriesbladerdeeg ontdooien. - Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif een werkvlak met bloem, verdeel de deeglapjes in vieren en leg het op een licht ingevette bakplaat. - Bestrijk het deeg met 2-3 eetlepels groene pesto maar laat de randjes vrij. Leg er 6 gehalveerde kerstomaten met de platte kant naar boven op en verkruimel 75 gram zachte geitenkaas erover. Strooi er peper en zout op. - Bak de taartjes circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Garneer met blaadjes basilicum of gehakte rozemarijn. 3. Hambonbons met sinaasappelricottavulling - Meng voor de vulling 100 gram ricotta met 2 eetlepels sinaas appel marmelade en versgemalen peper. - Halveer 6 grote plakken rauwe ham en leg deze naast elkaar. Schep op elk stuk 1 eetlepel van de vulling en vouw de ham eromheen. - Leg de hambonbons met de gevouwen kant naar onderen op toastjes of dunne plakjes geroosterd stokbrood. Garneer met reepjes gedroogde tomaat op olie of sprieten bieslook. 4. Paprikarolletjes met mozzarella en olijventapenade (vegetarisch) - Meng 150 gram gehakte zwarte olijven zonder pit met 2 eetlepels kappertjes, 1 gehakt teentje knofl ook en 2-3 eetlepels olijfolie tot een stevige tapenade. - Laat 1 pot geroosterde paprika¿s uitlekken. - Bestrijk de paprika¿s met de tapenade. Leg er 100 gram mozzarella in plakjes op. - Rol de paprika op of vouw deze dubbel en steek vast met een prikker. Serveer de tapenade die eventueel over is op toast.

Bronvermelding