Menu
Bananen-noten-brood
Ingrediënten
- 2 half rijpe bananen
- 80 gram boter
- 160 gram suiker
- 2 eieren
- 150 gram volkorenbloem
- 2,5 theelepel bakpoeder
- 50 gram gehakte noten
Bereiden
boter en eieren op kamertempratuur,
bananen fijn prakken,
oven voorverwarmen op 150 / 175 gr.C.
Boter zacht roeren,suiker toevoegen goed door elkaar roeren tot een zachte massa. eieren 1 voor 1 toevoegen goed door elkaar roeren, fijn geprakte bananen tovoegen.
bloem en bakpoeder zeven en voorzichtig door de massa scheppen, de noten er ook voorzichtig door heen scheppen.
bakblik invetten deeg er in en 1uur bakken op 150-175 gr. in het midden van de oven.
als het bananenbrood klaar is 5 min. rusten en dan uit de vorm halen. af laten koelen en dan pas snijden.
Materialen
bakblik