FRUIT: * Peren-speculaastaart, Neem een wat kruidige speculaas, komt echt ten goede

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 50 g boter
  • 50 g rietsuiker
  • 150 g bloem
  • 1 ei
  • 1 kg peren
  • 1 dl witte wijn
  • 200 g suiker
  • sap 1 citroen
  • 1 dl room
  • 4 eieren
  • 2 eetl speculaaskruiden (misschien meer)
  • 100 g speculaaskoekjes

Bereiden

Oven voorverwarmen in 180 g C. 1. Verwarm kort de boter en de suiker (bijvoorbeeld) in de microgolfoven) en vermeng en kneed alle ingrediënten voor het deeg.Leg de deegbol 30 min. in de koelkast of 15 min. in het vriesvak. 2. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. 3. Schil de peren en snijd ze in 4 stukken. Stoof ze met de witte wijn en de helft van de suiker. 4. Vermeng het citroensap met de room, de eieren, de speculaaskruiden en de rest van de suiker. Voeg ook het kookvocht van de peren toe. Verdeel de peren over de taartbodem en overgiet ze met het romige mengsel. VErdeel tenslotte de speculaaskoekjes over de taart en bak ze ongeveer 45 minuten in de oven.

Bronvermelding