Menu
AMUSE: Mini Quiche
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk.
De techniek is die van de ¿tatin¿, een omgekeerde opmaak van de quiche.
Ingrediënten
Voor 24 mini quiches:
1 een pak bladerdeeg
20 cl crème fraîche
2 eieren
- gedroogde uitjes of,
- roquefort of,
- kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd
peper en zout
De diverse etappes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze
Meng in een kom de room, eieren met het zout en de peper.
Met ui:
In de flexi bakvorm de gedroogde uitjes verdelen en de uithollingen voor 2/3 vullen met het ei-crème mengsel.
Met behulp van een steekvormpje rondjes uit het bladerdeeg steken die iets groter zijn dan de uithollingen van de bakvorm en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk rondom licht aan.
idem met roquefort.
Met tomaat:
Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de uithollingen.
Bedek met de crème, waaraan nu wat basilicum en eventueel knoflook is toegevoegd.
Bedek met de rondjes die zijn ingesmeerd met mosterd (mosterdzijde naar beneden)
Plaats de flexibakvorm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiches mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Laat ze daarna wat afkoelen en haal ze uit de vorm.
Serveertips
Je kunt deze quiches ook heel goed invriezen in een hermetisch afsluitbare doos en leg dan tussen elke quiche een stukje bakpapier. Op het moment van serveren, de oven goed verwarmen de quiches op een ovenrekje plaatsen en ze enkele minuten in de oven verwarmen.
Materialen
Hulpmiddelen Flexibakvorm ( model muffin)