'Chili con Carne' Mijn kleine dochter had toch zo gesmuld van deze lekkere Chili Con Carne

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 02-01-2012 | 58 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

60 ml plantaardige olie 1 groene paprika, in stukjes 1 ui, in stukjes 1 kilo mager rundergehakt 2 runderbouillonblokjes 160 ml rode wijn 2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes, sap apart houden knoflooktenen, geplet 1 blikje tomatenpuree 1 1/2 tl paprikapoeder 2 1/2 tl chilipoeder 1 tl cayennepeper 2 1/2 tl gedroogde basilicum 1/2 tl gedroogde oregano 2 eetlepels gedroogde peterselie 1/2 tl zwarte peper 1 tl zout 12 druppels hete saus (tabasco) 1 blikje kidneybonen, afgegoten 3 eetlepels bloem 3 eetlepels maismeel 120 ml water 1.Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de groene paprika en ui tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en roer de wijn erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken. Roer de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Roer er ook wat zout en peper doorheen. 2.Breng aan de kook op hoog vuur. Zet dan het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen, onder af en toe roeren. 3.Roer de kidneybonen erdoor, en de tabasco. Je kunt nog wat apart gehouden tomatensap toevoegen als het te dik is. Laat nog eens 30 minuten sudderen. 4.Klop met een garde in een kleine kom de bloem, maismeel en water tot een glad geheel. Roer dit door de chili en laat nog 10 minuten koken, of tot de chili dikker is geworden.

Bronvermelding