Menu
Gebakken kabeljauw met avocado, gamba's, room en kaas
Ingrediënten
- olijfolie extra vierge
- zeezout en peper uit de molen
- 2 kabeljauwfilets a 225 gram
- 1 klein handje verse basilicum gesnipperd
- 1 avocado gehalveerd en in plakjes
- 150 gr gepelde gamba's
- 1,4 dl slagroom
- 150 gr goede cheddarkaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 gr. Vet een ovenschaal (of bakblik) in met een beetje olijfolie. Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout en leg ze in de schaal.
Strooi basilicum, avocado en gamba's over de filets. Sprenkel er de slagroom over heen en rasp de kaas erover.
Bak de vis boven in de oven in 15 a 20 minuten tot het goudbruin is en begint te pruttelen. Breng op smaak met zeezout en peper.
Serveren met een eenvoudige groene salade.
Materialen
bakblik of ovenschaal